logo

06 - 178 64 323

;

Zangles op maat!

Iedere leerling komt met een ander doel en andere wensen op les. Deze worden besproken in de eerste les. Aan de hand hiervan wordt een lesplan gemaakt. Zangstudio Noord biedt dus zangles op maat!

Lesinhoud

De zangles is grotendeels opgesplitst in twee delen; een deel "techniek" en een deel "repertoire". De verhouding hiertussen is wisselend en bovendien afhankelijk van de wensen van de leerling.

Techniek
Met behulp van verschillende techniek-oefeningen leer je om op een gezonde manier je stem te gebruiken en te optimaliseren.
Aandachtspunten zijn o.a. ademhaling, houding, sound, intonatie (zuiverheid), verleggen stembereik en het egaliseren van de overgang tussen borst- (midden) en kopstem.

Repertoire
In het tweede deel van de les wordt repertoire behandeld. Naast het leren toepassen van de zangtechniek in een nummer, wordt er aandacht besteed aan het muzikale aspect van zingen; hoe moet je improviseren, hoe kies je de juiste toonsoort, hoe zet je een performance neer of hoe "raak" je je publiek met een tekst?
Aandachtspunten zijn o.a. timing, tekstinterpretatie, presentatie, dynamiek, improvisatie en durf.

Het repertoire wordt door de leerling en docent samen uitgekozen en kan uit allerlei "lichte muziek"-stijlen bestaan zoals pop/ jazz/ musical/ blues/ soul/ latin etc.
De leerling wordt door de docent begeleid op piano maar er kan ook worden gewerkt met karaokeband/ youtube. Ook wordt er met de microfoon geoefend, zodat de leerling deze op een juiste manier leert te "gebruiken".

Keuze tussen 30 of 45 min les en wekelijks of om de week.

Wat kost het?

Voor de lesvormen en tarieven kijkt u op de pagina Lesvormen en tarieven. Op de contactpagina kunt u zich Contact voor zangles.

Dankzij de, op toelating gerichte, lessen van Marcela ben ik binnen een jaar aangenomen op het conservatorium.
- Renske de Boer Zangeres van Mr. Wallace
mrwallace.com