logo

06 - 178 64 323

;

Wouter Gombert

Gediplomeerd zangsdocent


Toen hij zestien jaar was, kwam Wouter Gombert voor het eerst in aanraking met het maken van muziek. Zijn ouders kochten toen een piano en vrijwel meteen was Wouter niet achter het instrument weg te slaan. Dag in, dag uit speelde hij en leerde zichzelf het pianospelen aan. Kort daarna zat hij in de schoolband, waar hij als leadzanger en toetsenist fungeerde.

Wat begon als een hobby werd serieuzer toen hij besloot zijn passie voor muziek en lesgeven te combineren, door toelating te doen aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen voor de opleiding Docent Muziek. In voorbereiding hierop nam Wouter een aantal zanglessen bij jazz-zangeres Brenda Frans. In 2008 begon hij aan de vooropleiding Docent Muziek en in 2009 werd hij toegelaten tot het eerste jaar, met als eerste musiceervak zang jazz. Hij volgde zanglessen bij Floor van Zutphen, en pianolessen bij Cas Straatman.

Naast zijn studie aan het conservatorium heeft hij altijd verschillende muzikale projecten gedaan. Zo kwam hij meteen in 2009 bij musicalensemble 'Vals Alarm!'. Hier werkte hij mee aan de productie van de musical 'the Wild party', waarbij hij drie keer het podium mocht betreden in een uitverkocht Martiniplaza. Daarnaast is hij in dezelfde tijd dirigent geworden van popkoor Vocal Power in Haren, wat hij twee jaar heeft gedaan.

In 2010 begon Wouter, aangemoedigd door zijn eigen zangdocente, zelf ook met lesgeven. Hij gaf privélessen in zang, en al snel ook in piano en gitaar. Ook ontdekte hij in dezelfde periode een nieuwe liefde, in de vorm van songwriting. Hij nam hiervoor lessen bij Ivo Witteveen en Daniël Testas.

In 2013 werd Wouter gevraagd om vaste dirigent te worden van Gospelkoor Semaja te Winschoten, en sinds 2014 dirigeert hij naast Semaja ook Gospelkoor Shira uit Winsum. Naast het dirigeren, lesgeven en songwriten, is hij sinds 2013 werkzaam als zangdocent bij Zangschool Vocalliezz te Heerenveen. Sinds 2015 is Wouter zangdocent bij ons, Zangstudio Noord.